Pro hloubkovou detoxikaci organismu a regeneraci jaterní tkáně.
- silný přírodní antioxidant
- čistí a regeneruje jaterní parenchym
- podporuje tvorbu a distribuci žluči
- příznivě ovlivňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi
- podporuje činnost srdce a trávicího systému.
- eliminuje a vylučuje z organismu těžké kovy, metabolické odpady, nerozpustné soli, škodlivé látky z průmyslové stravy, léků alkoholu a napomáhá při nezdravém životním stylu
Játra mimo jiné pomáhají rozpouštět ledvinové a žlučové kameny a mají veliký vliv na produkci jaterních buněk, které organismus potřebuje při hepatitidě, žloutence, anémii, akné a kožních problémech. Správná funkce jater je velmi důležitá při hubnutí, v boji s viscerálním tukem a stresem, protože se podílejí na metabolismu cukrů a tuků. Velice důležitý aspekt čistých jater je srážení krve za pomoci bilirubinu.
Pro sportovce a milovníky masa jsou správně fungující játra velice důležitá k odvodu močoviny/laktátu z těla, čímž předchází problémům s klouby a popř. DNOU.
SLOŽENÍ:
Ostropestřec: jeho léčivou složkou flavonolignany silybin, silydianin a silychristin, souhrnně označované jako silymarin. Dokáže proto regenerovat poškozené buňky jater, posiluje imunitní systém a působí i jako silný antioxidant. Pomůže také se snižováním krevního tlaku a podle nejnovějších studií prý ostropestřec zabraňuje vrůstání cév do nádorové tkáně a může být tedy vhodnou prevencí rakoviny. V potravních doplňcích je běžná koncentrace od 5 - 10 %, tento produkt obsahuje 30% extrakt.
Černá ředkev: z řady životně důležitých látek obsahuje např. vitaminu C,kterého je v ní za syrova více než v citrónech. Vysokému obsahu látek zvaných fytoncidy vděčí ředkev za své antibiotické účinky. Důležitou složkou jsou i hořčičné silice obsahující síru, díky kterým má svou nenapodobitelnou štiplavou chuť, ale i blahodárný vliv na játra. Tyto silice lze najít i ve všech příbuzných rostlinách včetně známých ředkviček, černá ředkev jich však obsahuje největší množství. Dále podporuje vylučování a používá se při zácpách i průjmech.
Červená řepa: svou širokou škálou vitaminů a minerálních látek dokáže povzbudit i silně demineralizovaný tělesný systém. V její dužině se ukrývá zajímavé množství železa, je tady účinným pomocníkem při anémii. Díky křemíku má blahodárný vliv na vlasy, nehty, pleť a kůži, prostřednictvím železa zase podporuje tvorbu červených krvinek. Pektin se pro změnu postará o snížení cholesterolu a podpoří peristaltiku střeva, a betain podporuje produkci žaludeční šťávy. Betakaroten působí příznivě na zrak, selen a vitamin E na imunitu. Červená řepa rovněž pomáhá při revmatických poruchách, detoxikuje, snižuje vysoký krevní tlak, přispívá k celkové regeneraci organismu a podporuje plodnost.
Artyčok: (Cynara scolymus) je teplomilná bodlákovitá rostlina, která se používá jako zelenina zejména v zemích Středomoří. Má ale i léčivé účinky, protože listy artyčoku jsou bohaté na fenolické kyseliny (obsahují kolem 6 %) a jejich deriváty, z nichž nejdůležitější je cynarin. Ten působí na buňky jater a ledvin a zvyšuje produkci žluče a moči. Artyčok obsahuje i inulin, což je vláknina působícíi jako prebiotikum, a zejména flavonoidy, hlavně luteolin, který má protizánětlivé, antioxidační, kardioprotektivní, antimikrobiálníi a antidepresivní účinky. Artyčok má dobrý vliv i na srovnání metabolismu a trávení, přirozeně snižuje v krvi cholesterol a tuk. Snižuje hladinu krevního cukru a je vhodným doplňkovým léčivem při diabetu. Má příznivý vliv na kožní problémy.
Kurkumín 95% extrakt: je extrakt z kurkumy, což je pro své látky nejvíce prozkoumaná plodina na světě. Kurkumín se používá při problémech s játry a žlučníkem, napomáhá tvorbě žluči a vylučování škodlivin z těla. V extraktu jsou dále obsažené kurkuminoidy, které jsou silnými antioxidanty.
Pampeliška: v lidové medicíně se pampeliška používá hlavně v souvislosti se zánětlivými stavy vylučovací soustavy, především záněty močových cest, ledvinovými kameny, zažívacími problémy a jako silné diuretikum. Dále podporuje tvorbu žluči, která je velice důležitá pro trávení tuků. Pampeliška je také známá pro svůj vliv zlepšení jaterních funkcí, snížení cholesterolu, krevního tlaku a tělesné váhy u obézních lidí. V neposlední řadě má pampeliška pověst silného antioxidantu a intenzivně se o ní mluví v článcích týkajících se onkologických problémů.
Dávkování: 3 x denně 1 kapsle před jídlem. Zapít dostatečným množstvím vody tj. min. 2 dl. Účinek se projeví přibližně po 3 týdnech pravidelného užívání. Dávkování je stanoveno pro ženu do 65 kg a muže do 85 kg. Při vyšší tělesné váze je doporučena konzultace, která určení správné dávkování.
Upozornění: Nepřekračujte doporučené dávkování. Není vhodné pro děti do 3 let. Výrobek není určen jako náhrada vyvážené a pestré stravy.
Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C.
Neobsahuje žádné konzervanty, barviva a chemické látky.